Cezai konularda uluslararası adli işbirliği kanunu

Cezai konularda uluslararası adli işbirliği Kanunu Nedir?

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı, cezaî konularda uluslararası adlî işbirliğinin usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Kanun, yabancı devletlerle cezaîkonularda yapılacak adlî iş birliğini kapsar. (3) Türkiye'nin taraf olduğu adlî işbirliğine ilişkin milletlerarası andlaşmalar ile diğer kanun hükümlerisaklıdır.

6706 sayılı kanun nedir?

(1) Bu Kanunun amacı, cezaî konularda uluslararası adlî iş birliğinin usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Kanun, yabancı devletlerle cezaî konularda yapılacak adlî iş birliğini kapsar. (3) Türkiye'nin taraf olduğu adlî iş birliğine ilişkin milletlerarası andlaşmalar ile diğer kanun hükümleri saklıdır.

Milletlerarası nakil hangi kanun?

3002 sayılı yasanın 12 inci maddesi uyarınca, hükümlünün uyruğu bulunduğu ülkeye naklinin gerçekleşebilmesi için Adalet Bakanı onayı ile birlikte ilgili ülkenin nakle muvafakati gereklidir.

Merkezi makam nedir?

b) Merkezî Makam: Adalet Bakanlığını, c) Uluslararası adlî iş birliği: Cezaî konularda bir devletin adlî mercilerinin diğer bir devletin adlî mercileri adına yerine getirdiği işlemleri, ifade eder.

Iş birliği yasası nedir?

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı, cezaî konularda uluslararası adlî iş birliğinin usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Kanun, yabancı devletlerle cezaî konularda yapılacak adlî birliğini kapsar. (3) Türkiye'nin taraf olduğu adlî iş birliğine ilişkin milletlerarası andlaşmalar ile diğer kanun hükümleri saklıdır.

Sidas ne demek?

Uluslararası Ceza Divanına taraf olmanın gerektirdiği yükümlülükler hariç olmak üzere vatandaş, suç sebebiyle yabancı bir ülkeye verilemez (TC Anayasası m.38/son). … İç mevzuatındaki düzenlemeler dışında, Türkiye, Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi (SİDAS) ve Ek 2 Nolu Protokolü de imzalayarak taraf olmuştur.

Suçluların iadesinde nihai kararı kim verir?

İade Konusunda Karar Vermeye Yetkili ve Görevli Mahkeme İade talebi hakkında karar vermeye, kişinin bulunduğu yer ağır ceza mahkemesi yetkilidir.

Related Post

Evde sarı böcekEvde sarı böcek

Halk arasında sarı böcek veya kakalak olarak da bilinen Alman hamam böcekleri, sarı veya açık kahverengi renkli tropikal kökenli haşerelerdir. Organik yaşam alanları içinde hızla çoğalır ve uzun bir süre