5233 sayılı kanun ile ilgili danıştay kararları

5233 sayılı kanun kimleri kapsar?

Terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişiler bu zararlarının ulusal ve uluslararası yargı mercilerine gidilmesine gerek kalmaksızın hızlı, etkin ve adil bir şekilde sulhen karşılanması amacıyla çıkartılan 5233 sayılı Terör ve Terörle …

Terör mağdurları iş için nereye başvuracak?

Eyleme şehir dışından katılmış olan kişiler, olayın olduğu yer valiliğine kendi valilik, kaymakamlık ve T.C. Dış Temsilcilikleri eliyle başvurabilirler. Devletin diğer makamlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurular da ilgili valiliğe gönderilir.

Sosyal risk ilkesi ne demek?

Sosyal risk ilkesi özellikle yargı kararlarında, birlikte yaşamın kaçınılmaz bir sonucu olan savaş, terör eylemleri ve sosyal ve içtimai kargaşalar esnasında zarara uğrayan üçüncü kişilerin zararlarını karşılamak için öngörülen ilke olarak tanımlanmaktadır.

Idarenin terör eylemlerinden sorumluluğu nedir?

İdarenin öyle faaliyetleri vardır ki bünyesinde tehlikeler taşımaktadır. İdarenin yürüttüğü böyle bir faaliyetten dolayı bir zarar meydana gelmiş ise, İdare bu zarardan kusursuz olarak sorumlu tutulur.

Terörle Mücadele neye bakar?

Dış ve iç kaynaklı, yıkıcı, bölücü ve her türlü tehdit ve terör olaylarını bertaraf ederek halkımızın sevgi, kardeşlik, barış, huzur, güven, birlik ve beraberlik içinde hiçbir korku ve endişe hissetmeden yaşamlarını sürdürmesidir.

2330 sayılı kanun ne demek?

2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun 06.11.1980 tarih ve 17152 sayılı Resmi Gazete Yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine, Kanunun 10. maddesine göre hazırlanan Yönetmelik 28.01.1993 tarih ve 21469 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Sivil şehitlere verilen haklar nelerdir?

Bu Kanunlar kapsamında; ölüm yardımı ve harcırah ödenmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunca dul ve yetim aylığı bağlanması, faizsiz konut kredisi verilmesi, şehit çocuklarından yüksek öğretimde katkı payı alınmaması, iş hakkı sağlanması, elektrik ve su ücreti indirimi, özel öğretim kurumlarından ücretsiz yararlanması, SGK …

Related Post