Kabartma tozlu kıyır poğaça

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?

Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın. Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …

Mayasız ev poğaçası nasıl yapılır?

Mayasız Peynirli Ev Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba unu eleyerek koyun. …
  2. Yumurta akını, yoğurdu, yağı ve sirkeyi ekleyip güzelce harmanlayın. …
  3. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizle yuvarlayın.
  4. Biraz genişlettikten sonra içine peynirini koyup, ağzını kapatın.

Peynirli Kıyır poğaça nasıl yapılır?

Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerini kabın içine alıp, hamuru yoğuralım. …
  2. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  3. İç harcı koyarak şekil verelim.
  4. Tepsiye alıp, yumurta sarısı sürelim.
  5. Çatalla şekil verelim.
  6. Susam, çörek otu serip, 200 derece fırına kızarana kadar pişirelim.

30-Jan-2018

Kıyır poğaça ne demek?

Kurabiye, çörek vb. için iyi pişmiş gevrek.

Kabartma tozlu pişi hamuru nasıl yapılır?

Kabartma Tozlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, yumurta, tuz ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Un ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  3. Hamurumuzu 2 parçaya bölüp her parçayı servis tabağından çok az daha büyük şekilde açalım. …
  4. İster kare ister şekilli kalıplarla hamurlarımızı keselim.

Related Post