Aralıklı oruç diyeti faydaları

Kilo vermeyi ve yağ yakımını hızlandırmanın yanı sıra, aralıklı orucun diğer faydalarını kan şekerini düzenlemek, beyninizi korumak, kalp sağlığını korumak ve iltihaplanmayı azaltmak olarak sıralayabiliriz. Aralıklı orucun pek çok farklı yöntemi bulunuyor ve bu yöntemler farklı yaşam tarzlarına uyum sağlayabiliyor.

Aralıklı oruçla 1 ayda kaç kilo verilir?

Haftanın 5 günü sağlıklı, 2 günü de çok düşük kaloriyle beslenirseniz 1 ayda 7 kilo vermeniz mümkün. Aralıklı oruç adı verilen diyetle fazla yağlarınızı yakıp, uzun süre kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Üstelik kardiyovasküler hastalık riskini azaltıp, kan şekeri düzeyinizi iyileştirebilirsiniz.

Aralıklı oruçta yağ yakımı ne zaman başlar?

Uzun süre aç kalındığında vücudumuz ilk olarak karaciğer ve kaslardaki glikojen depolarını yakıyor ve buradan elde ettiği glukozu kullanıyor. 8 saat sonunda ise bu depoların tükenmesi ile yağ yakımı süreci başlıyor ve kilo kaybı akabinde geliyor.

Aralıklı oruçta neler yasak?

Yağ, şeker ve karbonhidrat gibi besinlerin yasak olduğu birçok diyetin aksine, aralıklı oruçta hiçbir yiyecek bu kadar katı şekilde yasak değil. Önemli olan tek şey zamanlama. Muhtemelen bu sebeple insanlara daha kolay ve çekici geliyor.

Aralıklı oruç diyetini kimler yapamaz?

Kimler aralıklı oruç diyeti yapamaz?

  • Şeker hastaları
  • Kan şekeri regülasyonu soruun olanlar.
  • Tansiyonu düşük olanlar.
  • Düzenli ilaç kullananlar.
  • Vücut kitle indeksi düşük olanlar.
  • Yeme bozukluğu olanlar.
  • Hamileler veya hamile kalmaya çalışanlar ve emzirenler.
  • Mide ülseri olanlar.

Aralıklı oruçla ne kadar sürede kilo verilir?

Aralıklı oruç olarak da adlandırılan 8 saat oruç diyeti ile 3 haftada 15 kilo kadar zayıflamak mümkündür. Kuralları her ne kadar biraz katı olsa da doğru bir şekilde uyulduğu zaman formunuzu korumaya yardımcı olacak bu diyet sayesinde daha da hafifleyebilirsiniz.

16 saat aç kalmak zayıflatır mı?

Açlık süresi içerisinde vücutta depolanan yağlar yakıldığı için hızlı kilo verme sağlanabiliyor. Buna ek olarak 8 saat yiyip 16 saat aç kaldığımızda hücrelerimizdeki enerji kaynağı olan mitokondriyanın fonksiyonu uyarılıyor.

16 saat aç kalınca vucutta ne olur?

Bu süre içinde kan şekeri seviyeniz yükselir ve vücudunuzda daha fazla insülin salgılanır. Fazladan glikoz (şeker) karaciğerde ve kaslarda glikojen olarak depolanır. Glikojen, gerektiğinde enerji kaynağı olarak tekrar şekere dönüştürülebilir. Bu süre zarfında leptin ve ghrellin gibi diğer hormon seviyeleri de değişir.

Related Post

3 aylık bebek3 aylık bebek

3 aylık bir bebek neler yapabilir? 3 Aylık Bebek Neler Yapar? Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir. Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi başından sonuna dek