Bol soğanlı ciğer kavurması

Suyunu çeken ciğerimize 3 adet halka şeklinde doğranmış soğanlarımızı ve 3 yemek kaşığı tereyağını koyalım. Tencerenin kapağını kapatarak soğanların ölmesini bekleyelim. Soğanlar öldükten sonra tuzunu, karabiberini, pul biberi ve bir miktar da kimyonu döktükten sonra biraz daha yağda kavurup altını kapatalım.29-Jan-2019

Soğanlı ciğer nasıl yapılır?

Ciğer Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve zeytinyağını derin ve genişçe bir tavaya alın. …
  2. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız ve yıkayıp süzdüğünüz ciğerleri, kavrulmuş soğanların üstüne ekleyin.
  3. Hızlıca karıştırıp, kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın.

En güzel ciğer kavurma nasıl yapılır?

Karaciğer kavurmasının püf noktası soğanı bol olacak.

  1. Soğanlar iri iri doğrayıp hafif yağda iyice kavrulacak.
  2. Arkasından biberler de doğrayıp kavrulacak.
  3. Kuşbaşı doğranan ciğer ve domatesi aynı anda tavaya koyuyoruz.
  4. Baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte 10 dk. çeviriyoruz. Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

06-Jan-2017

Soğanlı Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

TARİFİ – NASIL YAPILIR ? : Derince bır kızartma tavasına bol yağ koyun. Önce patatesleri, ardından kesilmiş biberleri, en son ununu silkelediğiniz ciğerleri kızartın. Ciğerleri en fazla 3-4 dk. kavurun, kurumasınlar. Hepsini harmanlayıp servise alın ve soğan piyazı ile servis edin.

Ciğer kavurmaya sarımsak konur mu?

Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Tenceremize kuyruk yağı, soğan ve sarımsak konularak iyice kavrulur. … Ardından ciğerlerimiz de eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ciğerler suyunu çektiğinde tencerenin içindeki yağ ile bir müddet daha kavrulur.

Diyarbakır ciğerine hangi baharatlar konur?

Diyarbakır Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarim kilo tavuk ciğeri(dana ciğer de olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İki diş sarımsak.
  • Kırmızı toz biber.
  • Kimyon.
  • Kekik.
  • Pul biber.
  • Karabiber (birer çay kaşığı )

Yumuşacık ciğer nasıl yapılır?

Yumuşacık Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve ciğeri bir tavaya alın.
  2. Haşlanmaya bırakın.
  3. Ağzını kapatın. 5 dk yeterli.
  4. Sonra ciğerin suyunu süzün yağı ekleyin .
  5. 1 dk kavurup soğanı ve biberi ekleyin kavurun.
  6. Tuzu ve biberi de ekleyip karıştırın.

Ciğerin yumuşak olması için neler yapmalıyız?

Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır. Ciğer kavurmada ise pişirme süresi daha da azdır, 12-15 dakika arası yeterli olacaktır. Her iki teknikte de daha yumuşak olması için ciğeri tavaya attıktan sonraki ilk 5 dakika kapağını hiç açmadan pişirmelisiniz.

Related Post