Burun ve geniz akıntısı na ne iyi gelir

Geniz akıntısına kesin çözüm nedir?

Geniz akıntısına zencefil çayı çok iyi gelmektedir. Zencefil çayını günde 2 defa olmak üzere düzenli olarak içtiğiniz durumlarda geniz akıntısı şikayetleriniz azalacaktır. Geniz akıntısına doğal bir çözüm olan bir diğer çözüm ise bol sıvı tüketimidir. Sıvı tüketimi her zaman önem teşkil ediyor.

Yapışkan geniz akıntısından nasıl kurtuldum?

– Taze bal ve limon karışımı içmek, – Buruna yakın bölgeye nane yağı uygulaması yapmak, – Günde 2-3 kez sıcak çorba içmek, – Günlük olarak içilen suya az miktarda elma sirkesi ilave etmek geniz akıntısına iyi gelir.

Geniz akıntısı evde nasıl geçer?

Geniz akıntısı için tuzlu burun spreyleri de kullanılır. Bu tuzlu burun spreyleri burnun içini nemlendirerek semptomları da azaltır. Bu süreçte özellikle çay, tavuk suyu ve sıcak içecekler tüketilmelidir. Bunun yanı sıra bol bol su tüketmek de geniz akıntısına etkili çözümler arasında yer alır.

Genizdeki mukus nasıl atılır?

Tuzlu su ile gargara yapmak geniz akıntısı asırlık bir çare olmuştur. Yarım çorba kaşığı tuz alın ve ılık bir bardak suya ekleyin. Günde üç kez bu karışım ile gargara yapın. Bu karışım nazal pasajda saklanan aşırı mukusun temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Geniz Acilmasina ne iyi gelir?

Geniz Tıkanıklığına 4 Bitkisel Çözüm

  • Geniz tıkanıklığı bitkisel çözüm için en çok kullanılan, mentol içeren nane çayıdır. …
  • Mentol içeren nane yağı ile yüze masaj yapılması da geniz tıkanıklığının açılmasını sağlayabilir.
  • Burun ve geniz tıkanıklığını açmak için kullanılan bir diğer bitkisel kaynak ise okaliptüs yağıdır.

Geniz akıntısına hangi ilac?

Psödoefedrin (Sudafed) veya fenilefrin gibi reçetesiz satılan dekonjestanlar, mukusun kurumasına, tıkanıklığın ve geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir.

Ibrahim Saraçoğlu geniz akıntısına ne iyi gelir?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu geniz akıntısı için adaçayı kürünü tavsiye ediyor.Bunun için Yaklaşık 1 su bardağı kaynar suya tatlı kaşığı veya 1 poşet adaçayı koyarak 10 dakika demlendirin. (kaynatmayın). Uyarı: demlenme süresi dolduğunda bitkiyi daha fazla suda bekletmeyin mutlaka süzün..

Related Post