Fiziksel şiddetin sonuçları

Fiziksel etkileri: Yaralanmalar, kalıcı sakatlıklar, ölüm, yaşla artan kronik ağrılar ve sağlık sorunları, düzenli olarak doktora gidilmesinin ve sağlığı için gerekenlerin yapılmasının engellenmesi, düzenli beslenememe, sağlık sorunlarının ihmal edilmesi, ruhsal sıkıntıların bedene yansıması, tiroit, mide, sırt, baş …

Şiddetin sonuçları nelerdir?

Kadına yönelik şiddetin toplumsal hayata etkileri nelerdir?

  • Yaşam kalitesinin düşmesi.
  • İntihar, cinayet, taciz, tecavüzün artması
  • Suçun artması
  • Verimliliğin azalması
  • Toplumsal gelişimin yavaşlaması
  • Demokratik süreçlere katılımın azalması ve demokrasinin gelişiminin yavaşlaması
  • Şiddetin normalleşerek yaygınlaşması

Psikolojik şiddetin cezası nedir?

Türk Ceza Kanunu madde 267'ye göre idari yaptırım uygulamak için kişiye hukuka aykırı bir fiil uygulayan kişi bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kadına şiddetin sonuçları nelerdir?

Kadına yönelik şiddetin etkileri ve sonuçları

  • Fiziksel: Yaralanmalar, cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklar, düşük, baş ve karın ağrısı, ilaç-alkol bağımlılığı, astım, barsak hastalıkları …
  • Ruhsal-zihinsel: Anksiyete, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozuklukları, uyku bozukluğu, cinsel işlev bozukluğu …

Kadına karşı şiddetin cezası nedir?

Kadına Şiddetin Cezası Nedir 2021 Alınan tedbir kararları en fazla 6 aylık olur. Yapılan başvuralar neticesinde hakimin gerekli gördüğü takdirde bu süre uzatılabilir. Bunlara karşın şiddet eylemini gerçekleştiren kişi hakim kararına aykırı davranışlarda bulunursa hakim, kişiye 3 – 10 gün arası hapis cezası verebilir.

Aile içi şiddetin cezası nedir?

Şiddet uygulayan hakim tarafından verilen kararlara aykırı davranırsa hakim 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsinde tutulmasına karar verir. Kişi tedbir kararına aykırı davranmaya devam ederse toplamda 6 ayı geçmemek üzere her defasında 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine karar verilir.

Aile içi şiddetin bireysel sonuçları nelerdir?

Korku bozuklukları başlar, kişilik bozukluklarına neden olur şiddet. Aile içinde yaşanan şiddetin alkol ve madde bağımlılığına sebep olduğu da unutulmamalıdır. Yine şiddetin kötü sonuçları arasında, intihar eğilimi, şiddet eğilimi, cinsel işlev bozuklukları ve uyku bozuklukları önemli bir yer tutar.

Neler psikolojik şiddete girer?

Psikolojik şiddet uygulayan fail bağırma, korkutma, küfür etme, tehdit, hakaret, küçük düşürme, devamlı eleştirme, mağdurun hareketlerini, giyimini, başkalarıyla ilişkilerini denetleme, sınırlama, değersizlik duygusu uyandırma gibi yollarla sistematik olarak mağdura duygusal baskı uygular. …

Related Post