Kağıt fatura kalktı mı

01.01.2022 Tarihinden Sonra 2.000 TL üzeri Faturalar Kağıt Ortamında Düzenlenemeyecek.

Kağıt fatura kesilebilir mi?

GİB e-Fatura listesinde kayıtlı bulunan bir alıcı mükellefe, kağıt fatura kesilebilir mi? e-Fatura kullanımı sisteme kayıtlı mükellefler arasında zorunludur ve sistemde bulunan bir mükellefe kesilecek kağıt faturalar yok hükmündedir.

Kağıt fatura ne zamana kadar kesilebilir?

Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesinde “Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği” belirtilmiştir.

E faturaya geçen firmalar kağıt faturaları ne yapacak?

eFatura mükellefi olan firmalar, zorunlu olarak eFatura'ya geçtikten sonra, kağıt fatura kesmeyecektir. … eFatura kullanan mükelleflerin e-Arşiv Fatura'ya geçmek zorundadır ve artık kağıt fatura yerine bütün müşterilerine elektronik fatura kesmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Kimler kağıt fatura kesebilir?

E-Fatura mükellefi olma şartları; 2019 yılı sonrasında brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzerinde seyreden şirketlerin, e-Fatura mükellefi olması zorunlu tutulur. Geçilmesi gereken en son tarih ise 1 Temmuz 2021'dir. Ayrıca 1 Ocak 2022 tarihine kadar da e-defter sistemine geçmeleri zorunludur.

E faturaya geçenler kaç gün kağıt fatura kesebilir?

Yarından itibaren belgelerin efatura veya e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi zorunlu. eFatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihten itibaren 7'nci günün sonuna kadar, söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilirler.

Geriye dönük kağıt fatura kesilir mi?

Vergi Usul Kanunu'na göre fatura, hizmetin yapıldığı veya malın teslimatının yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir. … 7 günlük süre kuralına uyulduğu takdirde geriye dönük e-Fatura kesimi mümkündür.

Faturada 7 günlük süre nasıl hesaplanir?

Sürelerin hesaplanması Vergi Usul Kanununun 18. Maddesinde açıklanmıştır. Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini ve / veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.

Related Post