Kremalı pırasa çorbası nasıl yapılır?
Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce, pırasayı minik minik doğrayalım.
- Patatesi de küp küp doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağı ya da tercihen tereyağı alıp eritelim.
- Üzerine pırasa ve patatesi ekleyip, 5 dakika kadar kısık ateşte kavuralım.
- Ardından, üzerine tavuk suyunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Kremalı pırasa nasıl yapılır?
Pırasaları halka halka az kalınca doğruyoruz tavada az zeytinyağıyla 15 dakika soteliyoruz kapağını kapatarak. Sonra borcama döküyoruz , üstüne dilimlediğimiz patatesleri ilave edip, sarımsak rendeliyoruz. En son krema tuz karabiber koyup iyice karıştırıyoruz ve doğru fırına.
Terbiyeli Pırasa Çorbası nasıl yapılır?
Terbiyeli Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce havuçlar minik küp küp doğranıp, tencerede sıvı yağ ile birlikte biraz kavrulur.
- Üzerine aynı şekilde doğranmış patatesler eklenir.
- En son olarak pırasa ve knor eklenip, 5 dk daha kavrulup tencerenin yarısına kadar su doldurulup kaynamaya bırakılır.
Pırasa çorbasına ne konur?
Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 havuç
- 2 pırasa.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber.
- 7 su bardağı sıcak su (eklenebilir az olursa)
Apr 7, 2017
Pırasa Graten nasıl yapılır?
Pırasalı Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve pırasa ince ince doğranır, havuç rendelenir.
- Hepsi birlikte tuz atılarak 2 bardak su ile haşlanır.
- Pişince fazla suyu süzülür. …
- Un sıvı yağ ile kavrulur.
- Süt ve sebzelerin suyu eklenir.
- Beşamel sos borcama aldığımız sebzelerin üstüne dökülür.
Pırasa corbası nasıl yapılır Refika?
Temizlenmiş ½ kg pırasayı verevine keserek doğrayın ve tencereye ekleyip, karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı tozşeker serpin, ağız tadınıza göre tuzunu ilave edip üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişirin.
Pırasa kavurma nasıl yapılır?
Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan, sıvı yağ ve salçayı tavaya alın. Birkaç dakika kavurun.
- Ardından doğranmış pırasaları ilave edin. Güzelce karıştırın. …
- Suyunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Pırasalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alın.
- Yemeğiniz servise hazır!