Kuru ot nedir

kuru ot ne demek? Çayır otlarının hasat edildikten sonra kurutulmuş durumu.

Kuru otlarda kalite nasıl belirlenir?

Bir otun yüksek kaliteli olarak kabul edilebilmesi için bol ve yeşil yapraklarının olması zorunludur. Kurumuş otun sapları yumuşak ve bükülebilir olmalıdır. Kuru ot çürümüş,küflü ve küf kokulu olmamalı, hayvanlar tarafından severek tüketilmelidir. Çalı, dal, taş vb. yabancı maddeler ot içerisinde bulunmamalıdır.

Ot ne zaman kurur?

Kuruma süreleri genellikle kullandığınız otun çeşidine göre değişse de 5 haftayı bulacaktır. Sıcak, kuru bir yer seçin, mutfağı değil. Hem güneş ışığından, hem de nemden uzak kalmaları gerekir. Gıda kurutucularında da otlarınızı kurutabilirsiniz.

Yem bitkilerinde kalite nasıl ölçülür?

Bunlardan yem kalitesini en kuvvetli tahmin etmemize yarayan ADF özellikle NDF'dir. Yani yem içindeki lif miktarı ve oranıdır. Yani lif oranı ve miktarı ne kadar fazla ise hazmedilen miktar o derece düşük demektir. Standart yem bitkileri kalitesi kuru madde, ham protein, ADF ve NDF gibi analizlerini içermektedir.

Kuruot nedir?

kuru ot ne demek? Çayır otlarının hasat edildikten sonra kurutulmuş durumu.

Yabani otların çıkmaması için ne yapmalı?

Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.

Ot kurutma ilacı ne zaman atılır?

İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır. Kesinlikle atomizörle yabancı ot ilaçlaması yapılmamalıdır.

Yemin kalitesi nasıl anlaşılır?

Yem kalitesinin fiziksel olarak anlaşılması Bu yöntemde yem maddeleri kendine özgü renk, koku, kıvam ve tat yönünden kontrol edilir. Kötü kokulu, normalinden farklı görünen ya da hoş olmayan bir tada sahip yem maddeleri kötü kaliteli olarak düşünülmelidir.

Related Post