Nar neden çatlar

Bazen ağaçlarda ki narların bir kısmının ya da tamamının çatladığını görürüz. Bunun nedeni ise narda ki kalsiyum eksikliğidir. Bundan dolayı da narın içerisinde ki tanelerinin yaptığı baskılar sonucunda narın kabuğu önce çatlamaya ardından ise kırılarak dağılmaya başlar. …Sep 30, 2017

Nar çatlamaması için ne yapılır?

10 gün aralıklarla düzenli, yeterli sulama yapılmalı. Meyvelerin son olgunlaşma döneminde hasattan 10?15 gün önce çatlamaların olmaması için sulamaya son verilmelidir.

Nar çatlamasına ne iyi gelir?

Meyve çatlamasına karşı öneriler

  • Çatlamaya dayanıklı veya erkenci çeşit kullanılması,
  • Düzenli ve yeterli sulama yapılması,
  • Hasadın zamanında ve birkaç defada yapılması,
  • Hasad öncesi GA3 uygulaması,
  • Meyvelerin güneş ışığından korunması,
  • Aşırı azot gübrelemesinden kaçınılması,
  • Sert budama yapılmaması
  • Dengeli gübreleme.

Nar ağacı kaç günde bir sulanır?

Meyve olgunlaştığında, hasattan 15 gün önce sulama kesilmelidir. Özellikle ilk yıllarda bitkinin kuvvetli kök oluşumu sağlam bir taç yapısı için sulama işlemi aksatılmamalıdır. İlkbahar yağışlarının sona ermesinden başlayarak, sonbahar yağışlarına kadar düzenli bir şekilde az az ve sık sık sulama yapılmalıdır.

Nar ağacına hangi ilaç atılır?

Difenoconazole, 150+ propiconazole, 150 tebuconazole, 25 mancozeb, 80 ve bakır hidroksit etkili maddeli fungusitlerin dönüşümlü kullanılması uygundur. Ayrıca ağaç üzerinde kalan ya da yere dökülen enfekteli meyvelerin toplanması, sık dikim yapılmaması önemlidir.

Meyvede çatlama neden olur?

Unutulmaması gereken temel konu şudur aşırı sıcaklarda bitki terleme oranı artar. Terleme oranı artıkça kalsiyum kabukta birikmektedir. Aşırı birikme kabuk elastikiyetini düşürmektedir. Absesik asit oranı yükseldikçe çatlama artmaktadır.

Narenciye neden çatlar?

Meyve yarılmasının esas nedeni bilinmesede, sulama ve meyvenin kabuk kalınlığı ile ilgili olduğu düşünülmektedir. … Meyve yarılmasını etkileyen diğer faktörler, potasyum ve bakır noksanlığıdır. Her iki faktörde meyve kabuğunun kalınlaşmasına neden olur. Genç meyveler daha fazla çatlama eğilimindedirler.

Narın yan etkileri nelerdir?

Narın yan etkilerinden en ciddi olanı, alerjiye neden olmasıdır. Bu alerjilerin belirtileri kaşıntı, şişme, boğazda tahriş, mide ağrısı ve kurdeşendir. Ciddi durumlarda, nefes darlığı, nefes darlığı, boğaz ve dil şişmesi ve hatta anafilaktik şok yaşanabilir.

Related Post