Nesne tabanlı programlama ders notları

Nesne tabanlı programlama dersi nedir?

Nesne Tabanlı Programlama Nedir? (OOPL-Object Oriented Programming Language) Nesne tabanlı programlama (OOP), programcıların bir veri yapısının, veri türünü ve veri yapısına uygulanabilecek işlem türlerini (fonksiyonları) tanımladığı bir bilgisayar programlama türünü (yazılım tasarımı) ifade eder.

C# nesne tabanlı programlama nedir?

C# Nedir ? C# Microsoft tarafından . Net platformu için geliştirilmiş tamamen nesne yönelimli bir yazılım dilidir. C++, Visual Basic gibi dillerde yer alan tutarsızlıkları, eksikleri kaldırmak için 2000 yılında piyasaya sürülmüştür.

Neden nesne yönelimli programlama?

Nesne Yönelimli Programlamanın Faydaları Nesneler birbirinden bağımsız olduğundan bilgi gizliliği konusunda avantaj sağlar. Sınıflar sayesinde tüm projelerde değişiklik yapmak yerine tek bir sınıfta değişiklik yapılıp tüm projelerde çalışması sağlanır. Bu zaman kaybını büyük ölçüde azaltır.

Nesne tabanlı programlamaya giriş nedir?

Nesne Tabanlı Programlamaya Giriş Eğitimi: Programlama ortamını kullanma ve nesneye yönelik programlamaya ait temel kodlar ile çalışabilme yetisinin kazandırılmaya çalışıldığı bir eğitim materyalidir.

Nesne tabanlı programlama dilleri nelerdir?

Nesne yönelimli olan nesne tabanlı programlama dillerinden ABAP/4, C#, C++ (nesne modeli Simula'ya dayanır), Eiffel, Java, Object Pascal, Objective-C (nesne modeli Simula'ya dayanır), PHP, Python, REALbasic (nesne yönelimli bir BASIC lehçesi), Ruby, Simula, Smalltalk ve Visual Basic .

Nesne tabanlı programlama çok biçimlilik nedir?

Nesne yönelimli programlama dillerinde çok biçimlilik özelliği ise aynı temel sınıftan türetilmiş olan sınıflarda paylaşılan, başka bir ifadeyle aşırı yüklenen aynı metodun bu sınıflarda farklı şekillerde uyarlanabilmesidir.

OOP neden kullanılır?

OOP Neden Kullanılır? OOP 1960'lı yıllarda yazılım dünyasının yaşadığı boyutlandırma sorunu sonrasında ortaya çıkmıştır. OOP ile nesne oluşturma bir sınıf içerisinde oluşturulur ve böylelikle tüm projelerde kullanılabilmektedir. Bu sayede sınıflar 1 kez oluşturulur ve uzun kodların tekrardan yazılmasına gerek olmaz.

Related Post