Pekmez helvası nasıl yapılır

Pekmez helvası nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Pekmezli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyuyoruz.
  2. Tereyağı eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan una şeker ve pekmezi sırayla ekleyip birbiriyle özleşene kadar karıştırıyoruz.
  4. İyice özleştikten sonra yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Pekmezli irmik helvası nasıl yapılır?

Yağın üzerine 1 su bardağı irmik dökün. İrmiği yağa yedirerek, karıştırın. İrmik yağını bırakıp, rengi hafifçe kahve rengi olana kadar orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğin üzerine başta hazırladığınız pekmezli şerbeti azar azar döküp, bir yandan da sürekli karıştırın.

Dut pekmezi helvası nasıl yapılır?

Dut Pekmezli Un Helvası Tarifi

  1. Tencereye şeker, pekmez ve suyu alarak kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan indirin.
  3. Tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın.
  4. Tereyağı eridikten unu ekleyin.

Nasıl Yapılır Pekmezli un helvası nasıl yapılır?

Pekmezli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu kavuruyoruz.
  2. Un kavrulunca yağı ilave edip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Un kahverengi bir renk alınca suyla karıştırdığımız şekeri şerbet haline getirip unun üzerine ilave ediyoruz.
  4. Ardından pekmezide içine ekliyoruz.

Nişastalı pekmez helvası nasıl yapılır?

Nişe Helvası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. …
  3. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin.

Pekmezli bulamaç nasıl yapılır?

Cevizli Sucuk Tadında Pekmez Bulamacı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tenceremize 3 yemek kaşığı nişasta, 1 bardak su çırpıcı yardımı ile nişasta açılır. Pekmez ve geriye kalan 3 bardak su ile birlikte topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırılır. 10 dk kaynayan bulamacımız yemeğe hazırdır.

Pekmezden dilme nasıl yapılır?

Pekmez ve suyu bir tencerede karıştırıp ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. Nişastayı derin bir kaseye alıp içine iki kepçe pekmezli su ilave edin. 3 dakika boyunca hızla çırpın. Tamamen homojenleşince tencereye ekleyip karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin.

Related Post