Salamur yaprak nasıl yapılır

Salamura yaprak taşmaması için ne yapmalı?

Tuzu az olursa yaprak erir. bunun telafisi yoktur. Tuzu çok olursa tuzlu olur kullanmadan bir gün önce çıkartıp duru suda bekletmek hatta bur kaç kez suyu süzmek gerekebilir. 3-4 gün sonra bidondan su taşabiliyor bunun için bidonumuzun altına bir leğen koyabiliriz.

1 kilo salamura yaprak nasıl yapılır?

Salamura yapılacak yapraklar ince ve damarsız olmalıdır. Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirin. İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu ekleyin. Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletin.

5 kilo yaprağa kaç kilo tuz gider?

Salamura Yaprak Nasıl Kurulur Malzemeler: 5 kilo asma yaprağı 5 kiloluk kavanoz ya da plastik bidon. her litre su için 200 gram kaya tuzu(yaklaşık 7-8 litre su)

5 kiloluk bidon kaç kilo yaprak alır?

(5kg'lik bidonda 3 kg yaprak vardır)

Salamura yaprak kaç saat suda bekletilmeli?

Yapraklar salamura olduğu için öncelikle soğuk su ile yıkanı ve iki saat suda bekletilir ki tuz oranı iyice azalsın. Daha sonra tencerede su kaynatılır ve bu suya basılan yapraklar bir taşım kaynatılır.

Kuru Basım yaprak bozulur mu?

Cam kavanozların dolumunu yaptıktan sonra ağzını sıkıca kapatıyoruz. Bu şekilde hava almayan yapraklar 1 yılı aşkın süre saklanabilir ve tüketilebilmektedir.

Yaprak sarması tuzlu olursa ne yapmalıyım?

Toparlamamız gerekirse, yemeğiniz:

  1. hafif tuzlu ise içine 1-2 adet kesme şeker atın.
  2. orta derecede tuzlu ise patatesi dörde bölüp yemekle birlikte kaynatın ve sonra çıkarıp atın.
  3. fazla tuzlu ise hem patates kullanın hem de suyun bir kısmını kızarmış ekmekle dışarı alın.

Related Post

Ebi ne demekEbi ne demek

Ebi Japonca ne demek? Ebi dedikleri de şöyle en güzelinden bir karides. Ebi tempura olarak da karşınıza çıkarsa anlayın ki harca bulanıp kızartılmış karides önünüze gelecektir. Arapça Ebi nedir? Ebu