Telefonda hakaret suçu nasıl ispatlanır

Telefon yoluyla tehdit ve hakaret davalarında ise ses kaydı almaya müsait uygulamalar ile karşı tarafın yapmış olduğu fiili ispatlayıcı ses kayıtları alınabileceği gibi arama sırasında işlenen suça dair fiillerin üçüncü kişilere dinletilmesi suretiyle de tanık gösterme yapılabilmektedir.13-Aug-2021

Telefonda küfür ve tehditin cezası nedir?

Telefonla veya mesajla gerçekleştirilmiş olan tehdit eyleminin basit hali oluşması halinde fail altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır; fakat tehdit suçunun telefon veya mesaj aracılığıyla işlenmesinde failin kendisini tanınmayacak bir durumda eylemi gerçekleştirmesi suretiyle, özel işaretlerle …

Hakaret davası nasıl sonuçlanır?

Hakaret Suçunda İspat. Davada iddiasını ispat eden taraf adına dava lehine sonuçlanacaktır. Hakarete maruz kaldığını iddia eden kişi hakarete uğradığını ispatlar ise fail, ceza alacaktır. Fail, hakaret etmediğini iddia ediyor ise hakaret etmediğine dair iddiasını da ispatlar ise beraat alacaktır.

Hakaret davası para cezası kaç TL?

Davada hakaret davası cezası olarak adli para cezasının da kişiyi küçük düşürücü, yüz kızartıcı suçlar alanına tekabül eden durumlara göre 1000 TL ile 5000 TL arasında adli para cezası olarak sonuçlanır.

Küfür eden kişiye dava açılır mı?

Hakaret suçlarında yetkili mahkeme ikametinizin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılır. Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir.

Neler tehdite girer?

Tehdit, gerçekleşmesi failin iradesine bağlı olan ve gelecekte gerçekleşme ihtimali olan bir kötülüğün, fail tarafından gerçekleşecek gibi gösterilmesidir. Tehdit, mağdurun karar verme ve özgür hareket etme özgürlüğünü kısıtlayacak, mağdurun iç huzurunu bozacak ve onu endişeye sevkedecek nitelikte olmalıdır.

Hangi sözler tehdite girer?

Tehdit suçu, hukuki niteliği itibariyle bir tehlike suçudur. Mağduru korkutmak amacıyla işlenen bir suç olduğu için tehdit teşkil eden söz ve davranışın başka bir somut zarar meydana getirip getirmediğinin önemi yoktur. Ör; ''Seni kurşuna dizeceğim'' sözleri tek başına tehdit suçunu oluşturmaya yeterlidir.

Hakaret davası ne kadar sürer?

Hakaret suçu (basit hali) şikayete tabi bir suç olup şikayet süresi hakaret eden ve hakaret fiilinin öğrenildiği tarihten itibaren 6 aydır. Her halükarda şikayet hakkı fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren olağan dava zamanaşımı süresi olan 8 yıl içerisinde kullanılmalıdır.

Related Post

Muhrip ne demekMuhrip ne demek

Muhrip mi fırkateyn mi? Büyük savaş gemileri arasında ortada kalan Muhrip, Fırkateyn'den daha büyük ve kapsamlı, biraz hantal Kruvazör'den de küçüktür. … Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında bağımsız, ve özellikle