Turizm işletme belgesi geçerlilik süresi

Yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerinin bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren bir yıl içinde Bakanlıktan turizm işletmesi belgesi almaları zorunludur.

Turizm işletme belgesi kaç günde alınır?

TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ BAŞVURUSU İlgili yönetmelikçe istenen belgelerle birlikte bakanlığa başvurulması halinde Başvurular, başvuru belgelerinin eksiksiz olarak Bakanlığa tesliminden itibaren altmış gün içinde sonuçlandırılır.

Turizm işletme belgesi zorunlu mu?

Turizm sektöründe; bu Kanun ve diğer mevzuatta yer alan teşvik tedbirleri ile istisna, muafiyet ve haklardan yararlanabilmek için Bakanlıktan turizm yatırımı belgesi veya turizm işletmesi belgesi alınması zorunludur. Belgeli yatırımların, Bakanlıkça belirlenen süreler içinde tamamlanarak işletmeye açılması zorunludur.

Turizm işletme belgesi devredilir mi?

Turizm İşletmesi Belgesinde devir işlemi için yeni belge sahibinin söz konusu tesis için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını almasını gerektirir. –Turizm Yatırım Belgesinde devir işlemi eski ve yeni belge sahibinin bu işlemi onayladıklarını beyan ettikleri dilekçe ile bakanlığa başvurmaları ile gerçekleşir.

Turizm işletme belgesi nedir?

Turizm İşletme Belgesi; Turizm sektörü yatırımlarında, Turizm tesislerinin yatırımlarının tamamlanıp işletmeye geçildiği anda alınacak bir belgedir. Turizm İşletme Belgesi Turistik tesisin mevzuata uygun nitelikerde yapıldıgını ve en uygun şekilde işletmeye geçildiğini gösterir bir belgedir.

Basit konaklama turizm işletme belgesi nasıl alınır?

Basit Konaklama Belgesi Nedir? İdaresinden alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyette bulunan ve turizm işletmesi belgesi bulunmayan konaklama tesislerine, kanun teklifi yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Bakanlığa başvurmaları halinde basit konaklama turizm işletmesi belgesi verilecek.

Otel işletme belgesi nasıl alınır?

Otel Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  1. Başvuru formu.
  2. Adres belgesi.
  3. Tapu fotokopisi.
  4. Binanın yapı kullanma izin belgesi.
  5. Noterden yazılacak kira sözleşmesi.
  6. İtfaiye uygunluk raporu (Belge teminiyle ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz)
  7. Oda faaliyet belgesi.
  8. Sicil tasdiknamesi.

Turizm belgeli restoranlar açık mı?

Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik, turizm belgeli restoran açılmasının önünü tamamen kapattı. Artık turiste yönelik lokanta ve restoran açmak isteyen yatırımcılar içki satabilmek için belediyelerden izin almak zorunda kalacak.

Related Post