Yeni doğan bebek aşı takvimi

Yeni doğan bebeğin ilk aşısı ne zaman yapılır?

Bebeklere 1. doz doğumda ya da hemen sonra, 2. doz birinciden en az bir ay sonra, 3. doz ise bebek en az 6 aylık iken yapılır. Ülkemizde uygulanan aşı takviminde 0, 1 ve 6.ay uygulaması yapılmaktadır.

Bebek aşıları hangi aylarda?

2. ay, 4. ay, 6. ay ve 18. ay olmak üzere toplam dört doz karma aşısı uygulanmaktadır. 5'li karma aşısı; difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif polyo (inaktif çocuk felci), hemofilüz influenza B denilen zatürre, ortakulak iltihabı ve menenjit yapabilen bir bakteriye karşı yapılan aşıdır.

Çocuğun aşı takvimi nasıl ulaşılır?

Güncel aşı listesi ve bebek aşı takvimi ile ilgili çocuk doktorundan bilgi alınabilir. Sağlık Bakanlığı Aşı Takvimi'nde belirtilen aşılar Aile Sağlık Merkezi hemşireleri ya da bebeğin doktoruna yaptırılarak bebeğin aşı kartı üzerine not edilmelidir.

Bebeklerde aşı sonrası huzursuzluk kaç gün sürer?

Kimi zaman aşının uygulandığı yerde küçük, sert ve ağrısız şişlik aylarca geçmeyebilir. Ancak bebekte aşı sonrası ateş ve huzursuzluk 2-3 günden fazla sürerse hekimi aramanızda fayda var. Bu aşıyla ilgili olmayan başka bir enfeksiyonun da belirtisi olabilir ve aşı dönemine denk gelmiş olabilir.

Bebeklere ilk ay hangi aşı yapılır?

Yeni doğan bebeklere taburcu olmadan önce mutlaka hepatit B aşısının ilk dozu uygulanmalıdır. Bir ay sonra ise hepatit B aşısının 2. dozu ve altıncı ayda ise 3. dozu uygulanmalıdır. Beşli karma aşısı yani Difteri, Sellüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Polio aşısı, Hemofilus İnfluenza aşısı 6 haftalık dönemde yapılmalıdır.

1 ay aşısı huzursuzluk yapar mı?

Bebeklerde 1 ay aşısı yan etkileri nelerdir? 1. ay aşısı olan Hepatit B aşısı genellikle yan etki yapmaz. Ancak bazı durumlarda hafif huzursuzluk ve ateş yapabilir.

3 ay aşısı nedir?

İlk 3 ayda içerisinde rota virüs aşısı 3. aydan sonra meningokok menenjit aşısı 4. ayda beşli karma ve zatürre aşısının ikinci dozları 6. ayda beşli karma, zatürre, Hepatit B aşısının üçüncü dozu ve ağızdan çocuk felci aşısı

Related Post