Çorba için kıtır ekmek

Bir kaseye zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı koyun baharatları ve tuzunu da ilave edip iyice karıştırın, bu karışımı ekmeklerin üzerine döküp iyice harmanlayın. Ekmeklerin her yerine baharat karışımı geldiyse 175 dereceli fırına verin ve ekmekler iyice kuruyana kadar fırında bırakın ara ara karıştırın.Sep 18, 2015

Çorba için kıtır ekmek nasıl yapılır?

Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın. Ekmeklerin tuzu olduğundan ekstra tuz katmıyoruz. Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında ekmeklerin rengi dönüp, kıtırlaşana kadar pişirin.

Baharatlı kıtır ekmek nasıl yapılır?

Fırında Baharatlı Kıtır Ekmek (kruton) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın.
  2. İlk önce sıvı yağı iyice emdirin.
  3. Daha sonra baharatları ilave edip harmanlayın.
  4. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çorbalarınızın yanına afiyetle eşlik etsin. AFİYET OLSUN 😋

Jul 28, 2019

Kruton nasıl yapılır?

Kruton (Baharatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekler küçük parçalar halinde doğranır. …
  2. Baharatlı kruton için; doğradığınız ekmeklerin üzerinde zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirin. …
  3. Hazırladığımız baharatlı ya da baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyularak 5-6 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

Mar 23, 2013

Kıtır ekmek kaç dakikada pişer?

Fırında baharatlı kruton (kıtır ekmek) için, orta boy bir fırın tepsine yağlı kağıt serin. Üzerine zeytinyağlı karışıma buladığınız ekmek parçalarını hafif aralıklı olacak şekilde yaydırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, baharatlı krutonları 20-25dk kadar pişirin.

Tavada kruton nasıl yapılır?

Kruton tarifi Bir orta boy tavanın dibini kaplayacak kadar ekmek için 1 kaşık tereyağını eritin. Bayat ekmekleri erimiş tereyağına koyun. Çevirerek kızartın. Altını kapatmaya yakın baharatları ekleyin.

Tavada kıtır ekmek yapılır mı?

Yağladığınız tavanın içine küp küp kestiğiniz ekmekleri ilave edin. … Kruton (kıtır ekmek) iyice kızardığında üzerine kırmızı toz biber serpiştirin. Tavada 1-2 kez daha karıştırın ve ocaktan alın. Kruton (kıtır ekmek), bayat ekmekleri değerlendirmenin ve uzun süre saklamanın en iyi yöntemlerindendir.

Sade kıtır ekmek nasıl yapılır?

Sade Kıtır Ekmek Tarifi Kruton Nasıl Yapılır?

  1. Ekmeğimizi küp küp doğrayıp 150 derecelik fırında kıtırlaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Cam kavanoza koyup muhafaza edebilirsiniz.
  3. Dilediğiniz zaman tüketebilirdiniz.
  4. Dilerseniz çorbalarda yada çikolataya banıp yiyebilirsiniz.

Nov 9, 2019

Related Post

Kıta sahanlığı nedirKıta sahanlığı nedir

Kıta sahanlığı nedir Türkiye? Kıta sahanlığı, jeolojik olarak ülkeyi oluşturan kara parçasının deniz altındaki uzantısıdır ve kıtanın bitip okyanusun başladığı kıtasal çizgiye kadardır. Kıta sahanlığı, kara platformu olarak da bilinir,