Üçgen börek tarifi

Yufkadan muska böreği nasıl yapılır?

Muska Tarifi Nasıl Yapılır? Yufkayı açıp içine tereyağı sürüp katlıyoruz sonra peynir koyup muska şeklinde katlıyoruz. İster tost makinesinde isterseniz tava da azıcık yap ile kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Hazır yufkadan sac böreği nasıl yapılır?

Bir adet hazır yufkayı ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklindeki yufkanın üzerine katlanınca yapışması için yumurta sürün ve ikiye katlayın. Katladığınız yufkanın üzerine yine yumurta sürün ve yarısına peynir serpiştirip katlayın. Dilerseniz yumurta yerine fırça ile su da sürebilirsiniz.

Üçgen yufkadan patatesli börek nasıl yapılır?

Hazır Üçgen Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler ocakta haşlanır. Haşlandıktan sonra üzerine su eklenir, soğutulur.
  2. Maydanoz, tuz, pul biber eklenir, ezilir, karıştırılır. Yufkaların içine koyup, sarılır.
  3. Uzun ve ince şekilde şekil verilir. …
  4. Önceden 200 derece ısıtılmış fırına atılır.

Nov 15, 2018

Yufkadan hangi börekler yapılır?

  1. Sigara Böreği Tarifi.
  2. Tepsi Böreği Tarifi.
  3. Sebzeli Börek Tarifi.
  4. Patlıcanlı Börek Tarifi.
  5. Kıymalı Börek Tarifi.
  6. Sodalı Buzluk Böreği Tarifi.
  7. Patatesli Kaşarlı Kalem Börek Tarifi.
  8. Muska Böreği Tarifi.

Ekmege muska nasıl yapılır?

Yufka ekmek ortadan ikiye katlanır. Yarım daire seklindeki yarım yufka yuvarlak kısmından katlama çizgisine doğru boydan boya ikiye katlanır, istenirse üstü tereyağı ile yağlanır. Üzerine küpecik peyniri veya tulum peyniri serpilir (kavrulmuş kıyma ile de yapılabilir). En uç kenardan içe doğru muska seklinde katlanır.

Fırında Muska börek nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Yufkayı 2 ye katlayın ve 4 cm kalınlığında dilimleyin. …
  2. Kaseye peyniri alın ve çatal yardımıyla ezin. …
  3. Başka bir kasede yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpın. …
  4. Şeridin ucuna yarım tatlı kaşığı peynirli iç koyun. …
  5. Muska böreklerini yağladığınız fırın tepsisine alın.

Hazır yufka ile gözleme nasıl yapılır?

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı geniş bir tezgaha serin. …
  2. Maydanozu kıyın. …
  3. Harçtan biraz yufkaya ekleyin ve orta kısmına kare şekilde yayın. …
  4. Pişerken açılmaması için yufkanın üst kısmına yağ sürerek; peynirli harcı altına alacak şekilde kapatın.

Related Post