Hindi dolması nasıl yapılır

Hindi dolması nasıl yapılır malzemeleri?

  1. 2 soğan.
  2. 2.5 su bardağı baldo pirinç
  3. 300 gr hindi veya tavuk ciğeri.
  4. 25 gr dolmalık fıstık.
  5. Yarım demet ince kıyılmış maydanoz.
  6. ¼ demet ince kıyılmış dereotu.
  7. 3 yemek kaşığı tereyağı
  8. 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Hindi dolması kaç saatte pişer?

Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.

Hindi eti ile neler yapılır?

Yılbaşı İçin Hindi Alıp Nasıl Pişireceğini Bilemeyenler İçin Birbirinden Farklı 12 Hindi Yemeği

  • Heybetiyle Sofranızda: Yılbaşı Hindisi Tarifi.
  • Hindi Sote Tarifi.
  • Fırında Hindi Tarifi.
  • Köri Soslu Hindi Tarifi.
  • Soya Soslu, Susamlı Hindi Fileto ve Karnabahar Pilav Tarifi.
  • Nar Gibi Kızarmış: Hindi Tarifi.

Hindi sosu nasıl yapılır?

Hindi Sos (Gravy) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. …
  2. Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin. …
  3. Ocaktan almadan önce tuz oranın kontrol edin ve gerekliyse ekleme yapın.

Dec 5, 2019

Hindi içine ne konur?

Zaten pişmiş olan hindi kısa süre içinde ısınacaktır. Kalan iç pilavı servis tabağının tabanına yayın üzerine iç pilavlı hindinizi yerleştirin. Hindinizi pişireceğiniz tepsinin tabanına soğan, sarımsak, havuç, patates, biber gibi sebzeler yerleştirip yemeğinizin lezzetini arttırabilirsiniz.

Hindili pilav nasıl yapılır?

Pilav tenceresine sıvı yağı ve kuşbaşı doğradığımız hindi etleri alalım. Sıvı yağda güzelce kavuralım, daha sonra doğranmış soğanları da ekleyelim 1-2 dakika kavuralım. Ardından güzelce yıkayıp 20 dakika ılık suda beklettiğimiz iki su bardağı pirinci ekleyelim, birlikte birkaç dakika daha kavuralım.

Hindi eti ne kadar zamanda pişer?

Hindi tarifiniz için pişirme süresinin hesaplanmasında en basit yol, hindi etinin her bir kilosu için 30 dakika boyunca fırında pişirmeniz olacaktır. Örneğin dört kiloluk bir hindi en az 2 saat pişirilmelidir.

Related Post